Почетна

ГРИЗМАНОВЕ ЧАРОЛИЈЕ: Нападач Атлетико Мадрида одвео Французе у четвртфинале ЕП! (ВИДЕО)

Фудбалска репрезентација Француске пласирала се у четвртфинале Европског првенства, пошто је данас након преокрета савладала Репулику Ирску са 2:1 (0:1).
ФОТО: Твитер

Француска је до победе стигла головима Антоана Гризмана у 58. и 61. минуту, а једини гол за Ирце постигао је Роберт Брејди из пенала у трећем минуту сусрета.

Ирска је одлично почела утакмицу и након несмотреног старта Пола Погбе над Шејном Лонгом, судија Рицоли показао је на белу тачку, а сигуран извођач био је Брејди. Ирска је у 21. могла да стигне до другог гола, али је добро интервенисао Лорис након шута Дерила Марфија.

У наставку, Француска је кренула знатно офанзивније, а након одличног центаршута Бакарија Сање, Гризман је главом погодио. Само три минута након изједначења, Гризман је поново постигао погодак, а претходно је сјајно лопту спустио Оливије Жиру.

Ирска је од 66. минута играла са играчем мање, пошто је директан црвени картон добио Шејн Дафи због клизећег старта над Гризманом.

Француска ће се у четвртфиналу састати са бољим из дуела Енглеска - Исланд.

 

 

Осмина финала

Швајцарска – Пољска 5:6 пенали - 1:1 (Шаћири 82 – Блажчиковски 39), 2. јун, 15:00 (Сент Етјен)

Велс – Северна Ирска 1:0 (Меколи 75. аутогол), 25. јун, 18:00 (Париз, Парк Принчева)

Хрватска – Португалија 0:1 (Кварежма 117), 25. јун, 21:00 (Ланс)

Француска – Република Ирска 2:1 (Гризман 58, 61 – Брејди 2. пенал), 26. јун, 15:00 (Лион)

Немачка – Словачка 3:0 (Боатенг 8, Гомез 43, Дракслер 63), 26. јун, 18:00 (Лил)

Мађарска – Белгија 0:4 (Aрдерверелд 10, Бацуаи 78, Азар 80, караско 90+1), 26. јун, 21:00 (Тулуз)

Италија – Шпанија 27. јун, 18:00 (Париз, Сен Дени)

Енглеска – Исланд 27. јун, 21:00 (Ница)

Четвртфинале

X1: Пољска – Португалија 30. јун, 21:00 (Марсеј)

X2: Велс – Белгија 1. јул, 21:00 (Лил)

X3: Немачка – Италија/Шпанија 2. јул, 21:00 (Бордо)

X4: Француска – Енглеска/Исланд 3. јул, 21:00 (Париз, Сен Дени)

Полуфинале

П1: Пољска/Португалија – Велс/Белгија 6. јул, 21:00 (Лион)

П2: победник X3 – победник X4 7. јул, 21:00 (Марсеј)

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Војна хунта
Кад си мајстор и "убица" не мари што си само 175цм. Како је само надскочио громадне Ирце и затим школски трзај главом. Прелепо! Страшан нападач.  Гризман и "старац" Адуриз су ми два омиљена ц-фора на овом ЕП. 

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.