Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Андерлехт хоће Бањалучанина Владана Ковачевића

Реткост је да су голмани међу најтраженијим и најскупљим играчима у свету фудбала, али да има и тога показује пример Владана Ковачевића, Бањалучанина на голу Сарајева
ФОТО: Архива Журнала

Поуздани чувар мреже и млади репрезентативац „Дејтонске земље” међу најтраженијим и најскупљим је фудбалерима из Премијер лиге БиХ. Његова вредност према специјализованом сајту за трансфере играча, Трансфермаркту, износи близу милион евра.

Рођен је 11. априла 1998. године у граду на Врбасу, а као члан Сарајева био је на позајмици и у прволигашу Републике Српске, Слободи из Мркоњић Града.

Био је и члан бањалучких клубова, Крајине из Росуља и Жељезничара с Предграђа. Прве голманске кораке направио је у Академији голмана „Прва рукавица” код Синише Мркобраде, некадашњег поузданог голмана Борца, а сад и члана стручног штаба омладинских се-лекција БиХ, као и тренера у Крупи.

Владан је одувек показивао упорност и жељу за радом, кад се томе дода и таленат који поседује свакако је реч да се ради о једном од најбољих голмана, у овом тренутку, не само у БиХ већ и региону. О томе говоре и интересовања страних клубова – истакао је Владанов први тренер, Синиша Мркобрада.

Са бордо екипом је минуле сезоне освојио дуплу круну, његов тим је лидер првенства БиХ које је прекинуто услед коронавируса, а добио је позив и у „А” репрезентацију БиХ од селектора Душана Бајевића, после добрих издања у младој селекцији. Невероватно личи на белгијског репрезентативног чувара мреже и члана мадридског Реала, Тибоа Куртоу, међутим…

Без обзира на сву сличност с Белгијанцем коју многи потенцирају приликом првог сусрета са мном, голмански узор ми је Холанђанин Едвин Ван дер Сар. Хвала Богу, за сада све иде својим током и не желим да прескачем степенице и градим каријеру корак по корак. Период преласка из јуниора у сениоре је за мене био најтежи, баш као и за многе играче. То је прекретница. Успео сам то да пребродим. Изашао сам на прави пут. Дошло је време да се нешто више направи, сваки дан сам у пуном тренингу. Надам се најбољем – скромно каже Владан Ковачевић који је као шеснаестогодишњак стигао на Олимпијски стадион Кошево.

Позив белгијског великана Андерлехта, спремног да ангажује голмана Сарајева никога не оставља равнодушним. Појавило се ту још неколико европских клубова високог рејтинга који су „загризли” за Ковачевића.

Чврсто сам на земљи, о свему одлучује и мој садашњи клуб, Сарајево с којим имам важећи уговор. Природно је да очекујем да напредујем и да остваримо трансфер у иностранство. Не мора то да буде у тако велики клуб као што је, рецимо, Андерлехт, кад променим средину, пре свега желим да браним и стасавам, даље се надограђујем. Кад стигне права и конкретна понуда то ћу и да прихватим, наравно у договору са клубом. Желим да имам минутажу где год да одем, то ми је најбитније, јер хоћу и да задржим репрезентативни статус – рекао је Владан Ковачевић који са Сарајевом има уговор на још три године.

Време тренутно проводи код куће у Бањалуци, у самоизолацији. Као и сви фудбалери, чека информације у вези са наставком првенства, а до тада вредно тренира у кућном амбијенту.

У контакту сам свакодневно са људима из клуба и тренером Винком Мариновићем, надамо се скором повратку на терен. Имамо велику жељу да на терену одбранимо шампионску круну у шта нико у клубу и не сумња. Остало је да се одигра још 11 кола и Сарајево је најближе титули – јасан је и оптимистичан Владан Ковачевић, Бањалучанин на голу Сарајева.

Највећи трансфер у историји клуба направио је Требињац Гојко Цимирот, „А” репрезентазивац БиХ. За 1,3 милиона евра прешао је у грчки ПАОК, а уколико се реализује понуда Андерлехта Владан Ковачевић би могао да уђе у ред највећих трансфера у историји бордо клуба, али и Премијер лиге БиХ.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.