Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Динамови играчи одбили смањење плата, клуб објавио необично саопштење

Фудбалски клуб Динамо из Загреба је, због пандемије корона вируса, одлучио да смањи плате играчима, стручном штабу и члановима радне заједнице у периоду од следећих шест месеци, али су играчи изгледа то одбили
ФОТО: ФК Динамо Загреб

Према последњим информацијама игачи су одбили да потпишу одлуку клуба о смањењу примања, преноси агенција Хина.

То доказује и саопштење које је Динамо данас објавио, а у којем захваљује запосленима у клубу, Б тиму и фудбалској школи што су су за мање од 24 сата прихватили меру о нужном смањењу плата. Клуб је захвалио свима осим првом тиму.

"Хвала свима који су уз разумевање тешке и неизвесне ситуације прихватили одлуку клуба. Ова одлука, коју није било лако донети, нужна је с циљем очувања стабилности и ликвидности ГНК Динамо у тренуцима велике кризе у Хрватској и епидемије корона вирусом, те у тренуцима када су фудбал и спорт потпуно заустављени, у Хрватској и свету", наводи се у саопштењу.

"Управа клуба овим мерама жели да заштити своју радну заједницу и сваког појединца, од запослених у клубу до прве екипе и осигурати да нико од запослених не остане без посла у овом тешком периоду", додали су из Максимира.

Динамо је у уторак донео одлуку по којој играчи и тренери остају без трећине прихода. Трећина примања исплатиће им се у редовним роковима, док ће се трећина примања исплатити у року од шест месеци од датума одигравања прве следеће званичне утакмице.

"Стратегија за коју смо се одлучили у сузбијању последица које ова криза има за друштво у целини, а посебно на спорт и фудбал као његов најистакнутији део, у свом темељу има за циљ очување свих радних места у Динаму. Да бисмо у томе успели, сви чланови клуба морају поднети терет ове кризе, пропорционалан својим примањима и другим бенефитима које играње и запослење у Динамо носи", наводи се у саопштењу хрватског тима.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Hteli ne hteli morace.
Enkel
Trećinu uzeli,trećina sada a trećina na Kukovo leto!?Uzimaju od igrača i radnika da bi funkcioneri napunili sebi džepove!Potpuno ispravno postupio prvi tim!
Željko Pavlović
Haha, haha.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.