Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Ракитић поново не игра за Хрватску, Далић позвао Рога

Гостовањем у Словачкој и Азербајџану, Хрватска наставља квалификације за Европско првенство 2020.
ФОТО: Бета/АП

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је данас да Иван Ракитић, због нерешене ситуације с клубом, неће играти за национални тим у предстојећим мечевима против Словачке и Азербејџана.

- Разговарао сам са Ракитићем. Није решио своју ситуацију с клубом и није фокусиран па неће доћи. Уместо њега позвао сам Марка Рога - рекао је Далић, преноси Хина.

Гостовањем у Словачкој и Азербајџану, Хрватска наставља квалификације за Европско првенство 2020.

Светски вицешампиони ће у петак гостовати у Трнави селекцији Словачке, а три дана касније ће у Бакуу играти против Азербајџана.

Хрватска је тренутно трећа у групи са шест бодова, колико има и Словачка. Прва ја Мађарска са девет бодова.

Далић није желео данас да нагађа да ли ново Ракитићево отказивање значи и збогом репрезентацији.

- Немам времена да размишљам о њему, сада морам бити концентрисан на играче коју су овде и испите који нам следе. Није га било ни против Велса па смо добили.

Данас је последњи дан прелазног рока, а Далић је истакао да је то велики проблем.

- Последњи је дан прелазног рока и то нам је проблем. Неко је срећан, неко није, неко још ради на томе. Сигурно да неки играчи нису били у фокусу због питања где ће наставити каријеру. Није угодна ситуација. Последњи је дан и ја то разумем, али ми морамо бити фокусирани. Понављам, ко није спреман боље да не долази - рекао је Далић.

Далић је истакао и да га не брине мала минутажа коју има капитен Лука Модрић на старту нове сезоне.

- Лука никада није био проблем. Он је носилац наше игре и капитен. Можда је и добро да је прескочио неку утакмицу. Око њега ништа није упитно.

Он се потом осврнуо и на предстојеће утакмице.

- Чекају нас два тешка гостовања, на којима желимо добар резултат. Мораћемо да будемо максимално концентрисани и да уложимо пуно енергије и труда. Словачка је незгодна и јака, има три квалитетна играча у везном реду, али верујем у наш квалитет - рекао је Далић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.