Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Савићевић: Утакмица против косовске селекције као свака друга

Утакмица се игра 7. јуна у Подгорици пред празним трибинама, јер Дисциплинска комисија УЕФА казнила Фудбалски савез Црне Горе једном утакмицом играња без присуства навијача, због инцидената на квалификационом мечу са Енглеском
ФОТО: Н. Неговановић

Предстојећи меч у квалификацијама за Европско првенство 2020. у којем ће Црна Гора у Подгорици дочекати косовску селекцију је утакмица као и свака друга, изјавио је председник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић.

- Очекујем да се сви понашају као и на сваку другу химну, нема ту специјалног понашања, то је утакмица као и свака друга - рекао је Савићевић Танјугу у Бечу, где је учествовао у презентацији Црне Горе у организацији мреже за развој бизниса у југоисточној Европи (СЕЕБДН) и бечког дневника "Пресе", на спекулације како би се могли понашати током интонирања химне Косова репрезентативци Црне Горе пореклом из Србије.

Додао је да ће и он, као председник Савеза и селектор Љубиша Тумбаковић трудити да та утакмица нема никакав специјални значај у односу на друге.

- “Одиграћемо како најбоље умемо, да пробамо да освојимо три бода и задржимо шансе за друго место у групи - рекао је Савићевић.

Он је навео да ће најтеже ће бити управо играчима и стручном штабу да припреми утакмицу и мотивише играче.

Утакмица се игра 7. јуна у Подгорици пред празним трибинама, јер Дисциплинска комисија УЕФА казнила Фудбалски савез Црне Горе једном утакмицом играња без присуства навијача, због инцидената на квалификационом мечу са Енглеском.

Савићевић сматра да је казна превисока и да је нису заслужили јер Црна Гора, истиче, није расистичка држава.

- Али, десило се да једна групица од седам-осам људи уради оно што нису смели да ураде и ми смо добили драстичну казну коју нисмо заслужили и коју ћемо вероватно морати да одрадимо против Косова. Написали смо жалбу, али нисам сигуран да ће нам она бити усвојена” - рекао је Савићевић.

У том смислу, навео је да ће утакмица бити тешка са спортског аспекта, а да ће на организационом плану бити мање посла, него да се утакмица игра пред публиком.

- Лично, жао ми је што играчи неће имати подршку на тој утакмици, али тако се десило и то морамо да прихватимо - рекао је Савићевић.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zoran CZZG
Kada sam bio mlađi hteo sam ako dobijem sina u životu,da mu dam ime po ovom liku.Stotine postera i slika sam imao po sobi,Zvezde i ovog lika.Tad je počeo da pije,tuče ženu itd,itd....sinu sam na kraju dao ime Nemanja i hvala Bogu što sam tako odlučio.Deki SRAMI SE!
ljubo
nesudjena zvezda simbola srpstva da da ovakvu izjavu i da igra i prizna kosovo sramota.
Dule "Grobar"
Taj na kojeg mislis je Fadilj Vokri i nedavno je umro. "Partizan" je kao vojni klub imao prvenstveno jugoslovensku orijentaciju, pa j zato mogao lakse da privuce i pripadnike drugih nacionalnosti. To je nasa istorija inecemo da se odreknemo prolosti."Zvezda" se opet vise gurala u dokazivanju da je cisto srpski klub. Pa ipak, najvece uspehe je postigla zahvaljujuci na pr. Makednocu Darku Pancevu, Crnogorcu Savicevicu , srbo-hrvatu Prosineckom i td. i td. U sportu je to glup princip: da li to znaci da bi trebalo, da ne uzmes igraca iz SAD zato sto su SAD priznale Kosovo i Metohiju? T su gluposti i ne treba da vaze u sportu. Svi smo s ljutili kad zbog sankcija nismo igrali SP u kosarci 1994. ili EP u fudbalu, kada su umesto nas ubacili Dansku. Ali sada, mi mesamo politiku i sport, a toliko smo se protivili tome. Samo i jedino Srbija ima pravo da odbije da igra protivu Kosova i Metohije zato sto su Kosovo i Metohija nasa drzavna teritorija, sto je cinjenica "starija" od sporta!
Ma
Ko da se on nešto pita.
Прикажи још одговора
Koko
Čke prodanje crnogorske

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.