Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Далић: Ми смо мала земља морамо бити поносни на себе, немамо услове, а остварили смо сјајне резултате ове године

Хрватска је у Лондону изгубила са 1:2 у посљедњој утакмици Групе четири А дивизије Лиге нација
ФОТО: Бета/АП

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је после пораза од Енглеске како је његовој екипи недостајало концентрације у последњих десетак минута, што је посљедица велике физичке исцрпљености, али и да је поред тога поносан на њих.

- Честитам Енглеској на првом месту и победи. У првом полувремену смо имали среће, нисмо били добри. У другом смо боље заиграли. Након вођства имали смо неке прилике, но нисмо их искористили. Примили смо затим два гола из прекида - рекао је Далић на конференцији за медије у Лондону, а пренела је агенција Хина. - Нисам нити незадовољан, нити тужан, јер смо мушки одиграли утакмицу. Честитам на томе својим играчима.

Хрватска је у Лондону изгубила са 1:2 у посљедњој утакмици Групе четири А дивизије Лиге нација. Енглези су победом освојили прво место у групи, док је Хрватска испала у Б дивизију.

- Имали смо све на длану, победу на Вемблију... Тужни смо, није лако играчима. Ово је била наша задња утакмица у сезони, но морају бити поносни, играчи морају дићи главу. Победили смо Шпанију у посљедњим тренуцима, сада смо пак изгубили на крају, то је фудбал. Ми смо мала земља морамо бити поносни на себе, немамо услове, а остварили смо сјајне резултате ове године - рекао је селектор Хрватске.

Далић најављује нови поход Хрватске, овај пут на европски трон.

- Највећа мета и циљ нам је Европско првенство, сигурно можемо поновити успех са Светског првенства. Ово је сада био велики темељ за будућност. У Лиги нација су играли млади играчи, створили смо синергију с навијачима, то нам је дуго недостајало, ;они ће нас сада прати широм света - рекао је Далић.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko
Jeste.
Jadnik
Ma umislio si da si Murinjo a veze nemas. Na SP si se provlacio protiv slabijih ekipa Rusije i Islanda i to na penale... Sada si video da si niko i nista. Fudbaleri su sami odigrali kako treba a ti sine veze sa vezom nemas.
Лошми
Заболе нас за њих

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.