Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

„Српски националиста” Роберт Просинечки не може на клупу БиХ?

Фудбалска репрезентација БиХ на седници Извршног одбора у четвртак требало би да добије осмог селектора од уједињења, у финалном кругу остали су Амар Осим и Роберт Просинечки
ФОТО: Архива Журнала

Ни Амар Осим ни Роберт Просинечки нису по вољи десничарских политичких кругова из Сарајева који контролишу рад и деловање „кровног” Савеза.

Тако у том националистичког заносу одређених структура Осим је, попут оца Ивице, превише пројугословенски оријентисан, док се Просинечком тражи „длака у јајету” за дискредитацију.

Исти ти кругови, којима ни Осим ни Просинечки нису по вољи покушавали су, медијским притиском и својим „каналима” на „мала врата” да прогурају Меху Кодру за селектора

Истог оног који је 2008. године био пучиста и рушио руководство ФС БиХ, односно био претеча Комитета за нормализацију и рушења Трочланог председништва.

Тако, у тим прљавим играма, зачињеним национализмом, заснованим на сарајевској „мултиетичности”, поједини портали су „етикетирали” Просинечког као српског националисту.

И то због две слике на којима је подигао три прста, у дресу Црвене звезде кад је овај клуб харао Европом и светом и када је био тренер београдских црвено-белих.

Популарни Жути „обележен” је као „Србин”, а сви добро знају какав Срби третман имају у граду на Миљацки.

„Наивни поздрав са три прста који је више пута јавно практиковао током играња и тренирања у Црвеној звезди могао би наићи на велике отпоре код патриота БиХ који тај поздрав везују искључиво уз најтеже ратне злочине у БиХ.

У пракси је потпуно нејасно како ФСРС који је кандидовао Просинечког мисли оправдати ове фотографије навијачима БиХ, уколико би гласали за Роберта Просинечког”, пише на специјализованом сајту посвећеном репрезентацији БиХ.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Fric
Ipak su ga izabrali,oprostili mu izgleda to sto je veliki nacionalista,Vesic je tada pustao u etar da je najveci srbin,ali vidim da ne prestaje ludilo,kokeza partizanovac robi nacionalista,kod mase sve prolazi
Laufer
Treba da bude sramota BH savez da Robija optuze da je srpski nacionalista,samo zato sto mu je keva iz Cacka,on cak sta vise nikad nije zbog toga odabrao Srbiju,vec se natjecao za nogometnu repku lijepe njihove,i donirao zajedno sa ostalim hrvatskim sportistima novac za spomenik u Kninu u cast oluje ha ha ha,ovo vise nije spinovanje ovo prelazi u nesto mnogo gore
SRBA
Nije uopste poenta da li je ili nije Srbin, poenta je kakav je to nacin da se neko tretira na taj nacin ako je Srpske nacionalnosti. Zaostali su do bola i vratili su Sarajevo 70 god unazad.
Марко
Каквог "уједињења"??

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.