Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

УЕФА казнила Ријеку по моделу Партизана за увреде, закрчене пролазе...

Уз затварање трибине, Ријека због недоличног понашања навијача мора да плати и новчану казну од 21.000 евра
ФОТО: nk-rijeka.hr

Европска фудбалска унија казнила је данас Ријеку затварањем северне трибине стадиона на Рујевици за меч Лиге Европе против атинског АЕК-а 14. септембра.

УЕФА је казнила првака Хрватске због увредљивих повика, паљења бакљи и блокираних степеница на трибинама од стране ријечких навијача током утакмице против Олимпијакоса у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона, преноси агенција Хина.

Новоизграђена северна трибина Рујевице има капацитет од 2.140 места, а Ријека ће у Лиги Европа на том ће стадиону угостити и Аустрију Беч и Милан.

Уз затварање трибине, Ријека због недоличног понашања навијача мора да плати и новчану казну од 21.000 евра.

Попут Ријеке због сличних пропуста кажњен је и шампион Србије Партизан, само знатно више, са два меча пред празним трибинама, и 130.000 евра. Између осталог такође су у питању пропусти са меча са Олимпијакосом.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Maestro Mozzart
Disproporcija u kazni je izazvana disproporcijom kolicine budala koju mi posedujemo u odnosu na Rijecane.
Mastro Mozzart
Znam ja to Labude, nekada smo bili cist multinacionalni ili ti internacionalni klub, a ovo sad je, sto bi rekao nas Nemanja, katastrofejsn organizejsn. Ne mozemo mi to da shvatimo nikada. Mi smo bazdareni da se za nacionalisticke pesme ide u zatvor i to pravi, a ovi su bazdareni da budu bez mozga, a kamo li kulture i nekog domacinskog pristupa. Pa npr da posle utakmice vodimo protivnicke navijace u Kazinu ili neku drugu pivnicu na pice, da se (ih) zezamo, sklapamo nova poznanstva, sirimo vidike... Prosle godine u Minhenu, nadjoh se kad su igrali Bajern i Dortmund i sta mislis koga mozes zateci u pivnici? Pa i jedne i druge i to u nemalom broju piju ljudi zajedno, jer u kafani su neke druge stvari Svete. Pozdrav
Labud
Ima budala, ali one politicke parole i poklici, izlivi mrznje na etnickom osnovu su jako dobro proracunati. Kako se uvozilo sa severa, tako je krenulo gibanicarenje tipicno za Cigane, nacionalizam, i ostalo, a sve se manje peva Partizanu. I naravno kazne su vece.
Zuk
Sto i mi nismo tako kaznjeni pa da pevamo.
Brazilac 11
Napišite da je kazna rijeci smešna u odnosu na kaznu F.K. Partizan. Šest puta manja u nominalnom iznosu, a u ukupnom iznosu 500.000 eura manja kazna.Nedelo je daleko veće navijača Rijeke, jer pozivaju i izazivaju nacionalnu mržnju.To napišite
Labud
Neobjektivnost na delu. Za ono sto se radilo od strane nasih navijaca protiv Buducnosti i Olimpijakosa Labuda ne cudi sto nije sevnula i veca kazna.
pfc
130k naspram 21k, dve utakmice bez publike naspram zatvaranja jedne tribinice (koja do skoro nije ni postojala) bas je isto! Bas su po istom medelu kaznjeni! Nego zanina me jos mec Hrvatska-Kosovo*, vijorile su se zastave velike Albanije, pa me zanima da li je to politicka parola i da li je i to neprihvatljivo od strane UEFA?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.