Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Војводина избацила Звезду на пенале, за пехар са Ријеком

Турнир пријатељства у Етно селу Станишићи у близини Бјељине ушао у завршницу
ФОТО: Турнир пријатељства

Турнир пријатељства ће дефинитвно добити новог шампиона! У репризи прошлогодишњег финала, Војводина се реванширала Црвеној звезди и елиминисала актуелног првака после бољег изводјења пенала. Херој Новосађана био је голман Немања Тороман који је одбранио шут Марка Конатара са беле тачке.

А, није добро почело за Војводину. У 17. минуту, десни бек Црвене звезде Костић је прошао по десној страни, а затим упутио одличан центаршут по земљи. Лопта је стигла до Гаврића ју је закуцао у мрежу са 6-7 метара – 1:0 за Црвену звезду.

Ипак, Новосађани су успели да стигну до изједначења на самом крају првог полувремена. Нешковић је упутио ударац са ивице казненог простора у 27. минуту, голман Звезде Гордић је успео некако да одбије лопту, али је на њу натрчао Куртиши и послао је у мрежу. Војводина је идједначила – 1:1.

До краја утакмице ниједна екипа није имала неку изгледну прилику за гол, па је резултат после 60 минута игре остао 1:1. На реду су били пенали.

Војводина је прва шутирала, а њени играчи су били прецизни у свих 5 серија! Редом су погађали Нешковић, Тадић, Тегелтија, Крстић и на крају Петровић који је и одлучио победника. Са друге стране, Звезда је промашила један пенал, односно голман Војводине Торман је одбранио шут Конатара у трећој серији и тиме дао кључну предност својој екипи.

Војводина у недељу у финалу  у 16:30 играти против Ријеке.

И друго полуфнале на Турниру пријатељства 2016 је одлучено пеналима. После 1:1 у регуларном делу меча, фудбалери Ријеке су били прецизнији са беле тачке од вршњака из Сарајева и заказали велико финале са Војводином.

Ријека је била бољи тим у првом полувремену. Митровић је већ у 5. минуту пропустио велику шансу пошто му је голман Сарајева Чолаковић одбранио 1 на 1 ситуацију. Ипак, играчи у белим дресовима су искористили иницијативу у 10. минуту. Играч Сарајева Садику је потпуно беспотребно стартовао над Матуљом на ивици казненог простора, а судија је оправдано показао на белу тачку. Вук је био сигуран извођач – 1:0 за Ријеку.

Сарајево је ипак имало спреман одговор у другом полувремену. Бордо тим је играо заиста добро у наставку, а није им дуго требало да изједначе резултат. Већ у 36. минуту Јонузовић је избацио свог чувара лепим дриблингом, ушао у казнени простор и искоса са десне стране погодио мрежу ривала. Голман Ријеке је закачио мало лопту, она се одбила од стативе и ушла у гол. Сарајево је поравнало резултат – 1:1.

До краја меча није било промене резултата, па је победник био решен после пенала. Обе екипе биле су прецизне у првој серији, а онда је Сарајево стало. Играчи у бордо дресовима промашили су наредна три пенала, док су играчи Ријеке погодили два пута. Довољно да обезбеде победу и пре пете серије – 3:1.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FkpCascais
Ovaj turnir treba iskoristiti da bi se skautovali i doveli u srpske klubove dobri klinci iz regiona.
oko
u srpske klubove.koliko si ti pretenciozan.jel svatas da zvezda i pfk ne dovode vise ni iz Makedonije ni iz CG a kamoli iz Hr ili iz Bosne.Idi brajko radi nesto u zivotu sto tracis zivot uz zurnal.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.