Почетна / Фудбал / ЕКС ЈУ

Далић: Захтевна група, али не бежимо од улоге фаворита

Жребом и Цириху, одлучено је да ће селекција Хрватске у квалификацијама за Светско првенство у Катару 2022. године играти у Х групи са селекцијама Словачке, Русије, Словеније, Кипра и Малте
ФОТО: ЕПА/Питер Пауел
Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић рекао је да је данашњи жреб квалификација за Светско првенство у Катару 2022. године могао бити бољи и лошији, али да његова екипа не треба да бежи од улоге фаворита.
 
- Као што је углавном случај, жреб је могао бити и бољи и лошији, али Хрватска је с разлогом била међу првим носиоцима и не требамо бежати од улоге фаворита - рекао је Далић, пренела је Хина.
 
Жребом и Цириху, одлучено је да ће селекција Хрватске у квалификацијама за Светско првенство у Катару 2022. године играти у Х групи са селекцијама Словачке, Русије, Словеније, Кипра и Малте.
 
- Наш циљ је пласман на Светско првенство, а ово је група у којој то можемо остварити. Јаке утакмице из протекле две године добро су нам дошле као припрема за ове сусрете. Из другог и трећег шешира добили смо Словачку и Русију, противнике са којима имамо релативно свежа искуства, они ће бити наши највећи конкуренти за прво место. Међутим, ни остале утакмице нису једноставне јер смо из већине јаких група добили понајбоље репрезентације. Али, Хрватска је фаворит и тако ћемо се поставити од почетка.
 
Квалификације почињу у марту, а екипе чека напоран распоред са по три утакмице у марту и септембру.
 
- Навикли смо на такав распоред у протекла два месеца, видели смо да то није лагано јер нема времена за тренинг. Немамо много права на грешке, али улог је Светско првенство и тако морамо да приступимо од првог минута прве утакмице. Прижељкујем само да сви будемо здрави јер када имамо све играче на располагању, онда смо прави и квалитетни и дубоко верујем, најбољи у овој групи - навео је селектор светског вицешампиона.
 
- Група је захтевна, с јаким противницима које поштујемо. Али, Хрватска у Катару жели да брани своје сребро и учинићемо све да то остваримо - додао је он.
 
Квалификације ће се играти од марта до новембра следеће године, екипе ће играти свака са сваком, на домаћем и гостујућем терену.
 
Победници група пласираће се директно на Светско првенство у Катару 2022. године, а 10 другопласираних екипа играће у баражу. У баражу ће бити и две најбоље екипе из Лиге нација које претходно нису успеле да се директно пласирају на Мундијал или изборе место у баражу. Бараж ће се играти у марту 2022. године.
 
На турниру ће учествовати 32 екипе, од којих 13 из Европе.
 
Светско првенство у Катару биће одржано од 21. новембра до 18. децембра 2022. 
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.