Почетна

Вулићевић: Марко зна како, може да се прича са Мажићем!

Мирослав Вулићевић, десни бек црно-белих, спреман је да са капитенском траком предводи фудбалере Партизана у 152. вечитом дербију.
ФОТО: И. Милутиновић

Одлазак Дарка Брашанца у Бетис, промовисао је искусног дефанзивца у новог вођу Парног ваљка. Додуше...

- Ја сам само „носач траке”, зна се ко је капитен. Један је Саша Илић - с пијететом казује Вулићевић о легендарном „броју 22”.

Не бежи, ипак, од приче о „украсу” око руке...

- У Јавору сам био капитен на две утакмице, у Војводини, богами, две године. Изузев Илића, имам најдужи стаж у Партизану, указана ми је велика част, најежим се кад видим ко су све били лидери кроз историју. Уједно, већа обавеза, морам да сам пример саиграчима. Не знам, пак, да ли ћу да будем капитен и у дербију, можда и Саша заигра од почетка.

Партизанов можда и најјачи адут у смотри вечитих могао би да буде тренер Марко Николић, до сада: два дербија - две победе.

- Марко зна како! Потрудићемо се да продужимо традицију, Николић уме све да укомпонује и да припреми екипу психолошки и тактички.

Црно-бели су на минус девет и – под притиском:

- Притисак је саставни део Партизана, чак и да вежемо 10 победа и – изгубимо. Много би нам значила победа...

Костариканац Руиз – директан ривал...

- Гледао сам неколико Звездиних утакмица: отишао им је Катаи, правио је разлику, давао много голова, бележио асистенција. Немају више ни Ибањеза, под упитником је Вијеира. Доналд је добар, важан, могу да нам направе проблем, морамо да будемо сконцентрисани.

Парни ваљак на последња два меча није примио гол.

- Податак који радује. Не дозвољавамо ривалима ни да нам стварају шансе, само да наставимо тако. Хладне главе.

Партизан је променио и голмана: Шаранов је у Карабагу, између статива Филип Кљајић.

- Верујемо Кљајићу, улива сигурност, даје мирноћу.

Под Николићевом командом, Партизан је обе победе остварио захваљујући Дринчићевом прекиду.

- Прекиди су изузетно важни у савременом фудбалу. Поправили смо и тај сегмент, имамо квалитетне и извођаче и скакаче.

Леонардо и Урош Ђурђевић су донели другу димензију игри...

- Ђурђевић је агресиван, пробојан, брз, ради за екипу. Леонардо може једним потезом да реши меч.

Дерби је одувек магнет за публику.

- Квалитетан дерби вратио би веру у наш фудбал. Учинићемо све да тако буде.

Бивши саиграчи држаће „фиге”.

- Шкулетић, Абубакар... Верују у нас и живе за победу.

Вулићевић закључује:

- Дерби је увек трознак, али потрудићемо се да смањимо Звездину предност. Мада, комшије су у форми, са седам везаних победа...

МОЖЕ ДА СЕ ПРИЧА СА МАЖИЋЕМ

Вулићевић верује Милораду Мажићу:

- Мажић има ауторитет, али може и да се поприча са њим. Нарочито капитен... Наш најбољи судија, нема сумње.

ЗАХВАЛНИ ПОЛЕТАНОВИЋ

Вулићевић је својевремено био капитен Полетановићу у Војводини:

- Не само Марку, већ и Апији, Мореири... Захвалан играч: за офанзиву и дефанзиву. Чињеница да је отишао из Новог Сада директно у Гент, шампионски тим Белгије, довољно казује о његовом квалитету.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Manojlovic na gol
Samo ona Rupetina od golmana supic da ne brani za nas i mozda i dobijemo derbi.. ako on bude na golu NEMA TEORETSKE SANSE!
Den
Neznam samo kakvu tradiciju da produzite kada ste zadnje utakmice ili pigubili ili jedva izborili nereseno mislim da vam daju nesto hahaha
Ranko
Steta je sto u derbi ulazimo sa bodovnim zaostatkom. Samim tim, Zvezda je favorit jer ne moraju da jure rezultat. Njima je i remi dovoljan. Da imamo isti broj bodova, to bi bila druga prica. Onda bi stvrano moglo da se vidi ko je i koliko bolji. Naravno, sve to ne mora da znaci. To je specificna utakmica. Nikada ne prognoziram ko ce sigurno da dobije. Partizan, od kada je Nikolic trener igra mnogo bolje nego pod Tomicem. Marko dosta polaze na fizicku spremu, sto je vrlo bitno. Treba da udjemo u mec rastereceni svakog pritiska, a sa druge strane da igraci kidaju do poslednje kapi znoja. Imao tim koji je kadar da pobedi. Imaju i oni. Ocekujem od Vuleta da bude skoncentrisan u odbrani, a u ofanzivi da filuje centarsutevima nase napadace. Mislim da ce Marjanovic i Leonardo biti nasi najbolji igraci sutra. Ne znam koji ce stoperski par zapoceti, ali bih ja stavio Ostojica i Milenkovica. Ajmo momci! Ajmo da pobedimo!
Kompletno ludilo
Sto bi vi pricali sa Mazicem?
Ranko
@Kompletno ludilo..Procitaj tekst pa onda komentaarisi. Vule je lepo rekao da kao kapiten moze sa njim normalno da komunicira. To kapiteni, ako nisi znao, rade.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.